Gruppe 0+ / 0-13 kg (fra fødsel til ca. 18 mdr.)

Testvinder:
Babyautostol Cloud Q

Den selemonterede babyautostol Cloud Q blev kåret som vinder i testen 06/2015 af den uafhængige tyske forbrugertest organisation Stiftung Warentest, og opnåede gode resultater fra de mest fremtrædende europæiske testinstitutter. Derudover er den selemonterede babyautostol Cloud Q den eneste autostol i testen, der blev tildelt en "meget god" i kategorien "sikkerhed". I kombination med ISOFIX basen, Base Q-fix, modtog Cloud Q en fremragende 2,0 (god) i testen.

  • Justerbar rygstøtte
  • Teleskopisk L.S.P. system
  • Rejsesystem med klapvogne
  • XXL Solkaleche
  • Valgfrit tilbehør: Base Q-fix

Cloud Q & Base Q-fix

Cloud Q

Kommentar Stiftung Warentest, test 06/2015 (Cloud Q, selemonteret)

"Meget lav risiko for skader i en frontal- eller sidekollision. Seleføringen er ideel, det er let at sikre barnet, stolen er nem at montere."

Kommentar ADAC 06/2015 (Cloud Q med Base Q-fix)

"God babyautostol, som nemt og sikkert kan monteres med ISOFIX basen."

Cloud Q findes i adskillige farver i 2016 kollektionen

Cloud Q PlusCloud Q Comfort
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black
Phantom Grey
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black

Cloud Q - Fordelene ved babyautostolen

Babyautostoletest: Cloud Q

En ny funktion ved Cloud Q er, at den let kan omdannes til horisontal position uden for bilen. Med en længere benstøtte og en fuldstændig flad liggeposition kan barnet ligge komfortabelt i en ergonomisk korrekt position. Vinklen kan let justeres med én hånd uden at skulle tage barnet ud af autostolen, og håndtaget forbliver i bæreposition for lettere mobilitet. I kombination med CYBEX klapvognene kan Cloud Q anvendes som et visuelt harmonisk rejsesystem.

Justerbar rygstøtte
11-positions højdejusterbar hovedstøtte
Ekstra brede Y-seler
Integreret XXL solkaleche
Teleskopisk L.S.P. system
Energiabsorberende skal

Stabilitet og sikkerhed: Base Q-fix

Base Q-fix installeres i bilen med ISOFIX beslagene for at yde ekstra stabilitet og sikkerhed. Alternativt kan basen monteres med bilens 3-punktsele i biler uden ISOFIX. Babyautostolen kan let klikkes på basen og anvendes dermed uden at skulle fastgøre den med bilens sele. En indikator på basen bekræfter at stolen er monteret korrekt.

Hurtig selestrammer anordning
Højdejusterbar load leg
ISOFIX

Tekniske data

L 670 mm \ B 440 mm \ H 395-565 mm Autostol 5,4 kg - Base 5,5 kg

Test af babyautostole

Selvom forældre verden rundt er forskellige har de én ting til fælles. De deler alle den samme bekymring omkring sikkerhed for deres børn. Særligt i bilen er dette et emne, hvor kompromis ikke er en mulighed. For at hjælpe forældre med at vælge den rette autostol eller babyautostol til deres børn, er standarder blevet implementeret verden rundt. I Europa skal producenter af autostole overholde standarden ECE R 44/04. I tillæg til lovkravene bliver austole også tjekket og testet af uafhængige testinstitutter som det tyske automobil klub (ADAC) og Stiftung Warentest. For at fremstå som vinder af en sådan test, skal produktet opfylde strenge krav i en række forskellige kategorier.

Eksempelvis ADAC: Hvordan testes babyautostole?

Én eller to gange årligt tester den tyske automobil klub ADAC de nyeste autostole og babyautostole fra hver gruppe i special simulerede frontal- og sidekollisioner. Frontalkollisionen foregår ved en hastighed på 64 km/t hvorimod sidekollisionen foregår ved en hastighed på 50 km/t. Afhængig af vægtgruppen benyttes dummies i varierende størrelser og forskellige kollisions-situationer i et forsøg på at simulere effekten af en ulykke på børn i forskellige aldre og vægt så præcist som muligt. Udover de omfattende sikkerhedstests indregnes yderligere kriterier for hver autostol i testresultatet så som håndtering, ergonomisk design, rengøring/vedligeholdelse, håndværk/kvalitet og forekomst af skadelige stoffer. Alle sikkerhedstests udføres ved brug af professionelt udstyr, som præcist simulerer, hvad der sker i en kollision. Autostolene testes også i hverdagsbrug med rigtige børn og forældre. Det samlede resultat udledes fra gennemsnittet af alle testresultater inden for hver kategori.

Hvorfor er det så vigtigt at teste babyautostole?

Testkriterierne i eksempelvis ADAC's tests er langt mere skærpede end kravene i ECE-R 44 standarden og bliver konstant mere skærpet. De acceptable kritiske værdier og kategorier er under konstant overvågning. 2011, for eksempel, blev året, hvor test for skadelige stoffer i autostole blev implementeret.