Groep 2/3 — 15-36 kg (ongeveer 3 – 12 jaar)

Testwinnaar Gr. 2/3:
Autostoeltje Solution M-Fix

Zowel de CYBEX Solution M-fix en Solution M waren winnaars van Groep 2/3 in de test 06/2015 van de toonaangevende onafhankelijke Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest, en kregen uitstekende testoordelen van de meest vooraanstaande Europese testinstituten. Met een score van 1,8 (GOED) voor beide stoeltjes scoorden ze het best van alle autostoeltjes in de test, *gelijk met een ander merk autostoeltje.

  • Kantelbare hoofdsteun
  • Individueel verstelbare Linear Side-impact Protection
  • In 12 hoogten verstelbare hoofdsteun
  • ISOFIX Connect

Solution M-fix

Solution M

Commentaar Stiftung Warentest, test 06/2015 (Solution M-fix)

“Met 6,4 kg is het stoeltje relatief licht. Goede steun voor de benen. Goede polstering. Het kind kan goed rondkijken en heeft een ideale zithouding. Daarnaast heeft het ook alle ruimte.”

Commentaar ADAC Motorwelt 06/2015 (Solution M-fix)

“Goed autostoeltje voor kinderen vanaf 4 jaar, dat extra bevestigingspunten heeft aan de ISOFIX-verankering (in daarvoor aangemerkte autostoelen). Dat verbetert de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat de stoel voorover kiept bij het nemen van bochten.”

Solution M(-fix) is beschikbaar in alle kleuren van de collectie 2016

Phantom Grey
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black

Solution M(-fix) – de voordelen van het autostoeltje

Solution M-fix: Testwinnaar in Groep 2/3

Als onderdeel van de succesvolle Solution-serie heeft de Solution M-fix een gepatenteerde kantelbare hoofdsteun, die voorkomt dat het hoofd naar voren valt als het kind slaapt. Andere kenmerken zijn de telescopische zijdelingse bescherming en energie-absorberende beschermers aan de zijkanten, waardoor de Solution M-fix optimale bescherming biedt bij zijdelingse botsingen. Het stoeltje kan ook worden gebruikt in auto's zonder ISOFIX.

In 12 hoogten verstelbare hoofdsteun
Luchtcirculatiesysteem
Extra breed en diep zitkussen
Gepatenteerde kantelbare hoofdsteun
Individueel verstelbare Linear Side-impact Protection
Energie-absorberende schaal
ISOFIX Connect (Solution M-fix)

Solution M: Gepatenteerde veiligheid en uitstekende functionaliteit

Het belangrijkste element van het veiligheidsconcept van onze succesvolle Solution-serie is de gepatenteerde kantelbare hoofdsteun. De hoofdsteun beschermt het kind als het slaapt omdat deze ervoor zorgt dat het hoofd binnen de veiligheidszone van het stoeltje blijft. Bij een zijwaartse botsing wordt het hoofd van het kind ook beschermd door de individueel verstelbare beschermers aan de zijkanten.

Technische gegevens

Solution M-Fix

L 405 mm / B 540 mm / H 625 mm - 5,8 kg

Solution M

L 405 mm / B 540 mm / H 625 mm - 5,2 kg

Stoelverhoger vs. Solution

Het idee achter een kinderbeveiligingssysteem is de aanpassing van het gordelsysteem van de auto aan de grootte van het kind. De ECE R44/03 en 44/04-normen geven aan dat een stoelverhoger voor kinderen die zwaarder zijn dan 15 kg daarvoor in theorie voldoende is. Wij raden echter met klem aan een volledige stoel met rugleuning te gebruiken om optimale bescherming te bieden voor het bekken, de schouders en het hoofd. Het verschillen tussen eenvoudige stoelverhogers en stevige stoelen met rugleuning en goed aansluitende veiligheidsgordels zijn verbluffend.

Problemen bij stoelverhogers

het probleem met stoelverhogers is dat ze geen zijdelingse bescherming bieden. Een kinderstoel met een rugleuning is uitgerust met zijkanten die voorkomen dat het hoofd van het kind tegen het portierraam klapt tijdens een botsing. Daarnaast kan een zijdelingse botsing ernstig letsel veroorzaken en kinderen kunnen extra letsel oplopen door de zij-airbag. Airbags mogen dan volwassen beschermen, ze kunnen een ernstig risico vormen voor kinderen. Statistieken laten zien dat het bij een op de vier botsingen gaat om een zijdelingse botsing. Alarmerender is het feit dat die zijdelingse botsingen meer dan 20 procent uitmaken van alle doden als gevolg van een botsing en ernstig invaliderend letsel onder kinderen. Een stoelverhoger biedt onvoldoende bescherming voor de kwetsbaarste lichaamsdelen van het kind. Er bestaat altijd het gevaar dat de stoelverhoger onder het kind uit glijdt. Stoelverhogers zorgen niet dat de veiligheidsgordel rond het schoudergebied ligt, waardoor de gordel te dicht bij de nek ligt. Het compacte ontwerp van een stoel met rugleuning zorgt er niet alleen voor dat het kind steviger is vastgemaakt, maar dat de gordel altijd op de juiste manier loopt.